Vanliga frågor

Blir jag debiterad vid avbokning?


Om du behöver avboka din tid, måste det ske senast 24 timmar innan per mejl. Om inte, tar vi i dessa fall en betalningsavgift som motsvarar det fulla beloppet av det testet som skulle utfärdas.
Hur går PCR-provtagning till?


Ett PCR-prov görs för att utesluta att du har en pågående infektion med Covid-19. Provtagningen innebär en provtagningspinne med bomullstopp tages och införes längst bak i svalgväggen. Där roteras pinnen i ca fem sekunder mot tonsillerna. Provet skickas sedan krypterat till vår samarbetspartners laboratorium där det analyseras. Ett negativt PCR resultat utfärdas av health cerfiticate. Detta är en säkerhetsåtgärd som många länder kräver vid inresa idag.
Behöver jag PCR eller Antigen test inför flyget?


Besök resebolagets hemsida, aktuella landets ambassads hemsida samt eventuella transferdestinationers hemsidor för uppdaterad information och krav gällande prover som accepteras. Du kan även besöka www.swedenabroad.se för mer information.
Vad är antikroppstest?


Ett antikroppstest kan tas av dig som tidigare har haft symtom som kan stämma med covid-19. Ett antikroppstest kan visa om du tidigare har varit sjuk i covid-19, och därmed påvisa om du utvecklat antikroppar som kan göra att du har ett skydd mot att insjukna i covid-19 igen. Du behöver vänta i minst 14 dagar efter att du blivit helt frisk innan du lämnar provet så att antikroppar hunnit utvecklas i nivåer som kan mätas. Antikropptest tas via blodprov i fingret.
Vad är antigentest?


Antigentest (snabbtest) görs för att utesluta att du har en pågående infektion med Covid-19. Nasofarynxprovtagning innebär en provtagningspinne med bomullstopp tages och införes cirka 2,5 cm i varje näsgång där roteras pinnen i ca fem sekunder emot slemhinnorna. Antigentester är inte lika känsliga som PCR då det inte analyseras på ett laboratorium. Används som ett komplement med 83,8%-99,9% träffsäkerhet med svarstid inom 30 minuter. Våra antigentest är EU godkända.
Gäller sjukvårdsbidrag eller frikort?


Eftersom att vi är en privat klinik och inte samarbetar med offentlig sjukvård, erbjuder vi inte dessa.
Har du fler frågor?


Kontakta oss här Du når oss även på mejl och telefon Info@Drsvar.se 010-750 06 96
Kan ni utföra antigentestet via svalget?


Nej då det inte finns några antigentester som är godkända enligt EU med denna metod utfärdar vi inte detta.
Landet jag ska resa till kräver specifika krav på antigentestet, uppfyller era tester detta?


På antigentest-intyget står det följande: A COVID-19 test was performed at Dr.svar using SAFECARE One Step Rapid Test Kit (Swab) lateral flow. COVID-19 Antigen Rapid Test from Safecare Biotech. EC Declaration of Conformity according to Directive 98/79/EC. Relative Sensitivity: 96,97% & Relative Specificity: 100%. Viral isolates were evaluated at a concentration of 10^5~10^8TCID50/ML. 10 Våra antigentester är godkända enligt EU.
Är ni godkända av e-hälsomyndigheten?


Ja, Dr.svar alla kliniker är godkända av e-hälsomyndigheten. Vilket innebär att vi utfärdar EU-covidbevis. E-hälsomyndigheten är anslutna till tjänsten och utfärdar covidbevis både för PCR och antigentester i. EU:s digitala covidbevis har skapats för att underlätta för resenärer inom EU. Covidbeviset är ett standard certifikat som ser likadant ut oavsett vilken del av EU testet utförts i. Du kan få ett covidbevis även om du inte är vaccinerad med hjälp av ett PCR test eller ett antigen snabbtest. Covidbeviset skickas till er digitala brevlåda Kivra. Kivra är en gratis, digital brevlåda och går enkelt att ladda hem via din smartphone. Samtidigt kommer även ett reseintyg (för resenärer utanför EU) utfärdas via certify health. Certify helath går att ladda ner som applikationen till mobilen, alternativt logga in via webbläsaren. Skapa därefter ett konto på certify health med mejlen ni angav vid bokning av provtagningen.
Hur får jag mitt reseintyg?


Vi utfärdar två reseintyg till våra kunder. Ett covidbevis inom EU, samt ett reseintyg för resenärer som skall utanför EU. Eu-covidbeviset skickas till er digitala brevlåda Kivra. Kivra är en gratis, digital brevlåda och går enkelt att ladda hem via din smartphone. Samtidigt kommer även ett reseintyg (för resenärer utanför EU) utfärdas via certify health. Certify helath går att ladda ner som applikationen till mobilen, alternativt logga in via webbläsaren. Skapa därefter ett konto på certify health med mejlen ni angav vid bokning av provtagningen.

Frågor kring din resa?

Besök ambassadens hemsida för mer information