FAQs

Blir jag debiterad vid avbokning?

Om du behöver avboka din tid, måste det ske senast 24 timmar innan per mejl. Om inte, tar vi i dessa fall en betalningsavgift som motsvarar det fulla beloppet av det testet som skulle utfärdas.

Vad är skillnaden mellan PCR-test och friskintyg?

Ett PCR-prov görs för att utesluta att du har en pågående infektion med Covid-19. Nasofarynxprovtagning innebär en provtagningspinne med bomullstopp tages och införes längst bak i näsan till bakre svalgväggen. Där roteras pinnen i ca fem sekunder emot slemhinnan. Provet skickas sedan krypterat till vår samarbetspartners ackrediterade säkerhetslaboratorium och analyseras. Ett negativt PCR resultat (health cerfiticate) är en säkerhetsåtgärd som majoriteten länder kräver vid inresa idag.  
Ett friskintyg är ett intyg anpassat till just resor, för att visa att du testas negativt vid inresa i landet.

Gäller sjukvårdsbidrag eller frikort?

Eftersom att vi är en privat klinik och inte samarbetar med offentlig sjukvård, erbjuder vi inte dessa. 

Behöver jag PCR eller Antigen test inför flyget?

Besök resebolagets hemsida, aktuella landets ambassads hemsida samt eventuella transferdestinationers hemsidor för uppdaterad information och krav gällande prover som accepteras. Du kan även klicka här för mer information.

Vad är antigentest?

Vad är antikroppstest?

Ett antikroppstest kan tas av dig som tidigare har haft symtom som kan stämma med covid-19. Ett antikroppstest kan visa om du tidigare har varit sjuk i covid-19, och därmed påvisa om du utvecklat antikroppar som kan göra att du har ett skydd mot att insjukna i covid-19 igen. Du behöver vänta i minst 14 dagar efter att du blivit helt frisk innan du lämnar provet så att antikroppar hunnit utvecklas i nivåer som kan mätas. Antikropptest tas via blodprov i fingret. 

Antigentest (snabbtest ) görs för att utesluta att du har en pågående infektion med Covid-19. Nasofarynxprovtagning innebär en provtagningspinne med bomullstopp tages och införes cirka 2,5 cm i varje näsgång där roteras pinnen i ca fem sekunder emot slemhinnorna. Antigentester  är inte lika känsliga som PCR då det inte analyseras på ett laboratorium. Används som ett komplement med 83,8%-99,9% träffsäkerhet med svarstid inom 30 minuter.  

Vid inresa eller mellanlandning i Holland krävs både ett negativt PCR-resultat samt ett negativt antigentest. 

Frågor kring din resa? Besök ambassadens hemsida för mer information.

OBS. Vi tar ej emot patienter med pågående symptom. 
För att minska trängsel ber vi att ni kommer ensam till er bokade tid. Undantag gäller föräldrar till barn.

Vi ser gärna till att alla bär munskydd under vistelsen hos oss. Det finns munskydd tillgängligt att köpa på kliniken.

Har du fler frågor?

Kliniker

Om oss

Kontakta oss

Växel telefon: 010-750 06 96

Följ oss

  • Instagram

©2021 Drsvar. All rights reserved.